KNMV-gamers gaan voor wereldtitel MOTOGP


De KNMV startte in maart een zoektocht naar eigen topgamers. Via de wervingscampagne The Ultimate Lap kregen Nederlandse gamers de kans om zich in het KNMV Dutch eSports Team te racen, om kans te maken op plaatsen voor het wereldkampioenschap eMotoGP medio november in Valencia. In drie maanden tijd deden bijna 500 gamers een poging zich hiervoor te plaatsen.

De snelste 12 gamers werden uitgenodigd voor de scoutingsdag in Assen. Daar gingen zij nog één keer de strijd met elkaar aan, met als ultieme hoofdprijs een plek in de selectie voor het KNMV Dutch eSports Team. Met snelle tijden en goede beoordelingen van de scouts wisten Kees Teeuwen (26,Zeist) en Melvin van Wessel (22, Winterswijk) zich te plaatsen, en mochten zij als eerste gamers in de geschiedenis het eSports shirt van de KNMV aantrekken.

 Half juli beginnen de kwalificaties voor het MotoGP eSport Championship 2018, georganiseerd door MotoGP-organisator Dorna. De komende maanden zijn er acht momenten waarop gamers wereldwijd zich kunnen kwalificeren via online challenges. De snelste gamers plaatsen zich voor het MotoGP eSport Championship 2018, in november in Valencia.